KASVATTAJIEN OMA NATUFIN

Kokonaisvaltainen palvelu kruunaa arvokkaan työn hedelmän

Jalostuskoirasi ravitsemus

Hyvä ravitsemus edesauttaa niin nartun tiinehtymiseen, maidontuotantoon ja palautumiseen kuin myös uroksen hedelmällisyyteen. Jalostuskäyttöön tarkoitetun uroksen hedelmällisyyden tukeminen on tärkeää, koska ympäristötekijöillä on osansa siitoskyvyn taustatekijöinä. Kun suunnittelet koirasi astuttamista, on hyvä miettiä tiineyteen liittyvät asiat hyvissä ajoin. Tiineys on koiran elinkaaren haasteellisinta aikaa. Nartun oman hyvinvoinnin lisäksi kehittyvät sikiöt vaativat osansa ravinnosta. Imetysaikana on ruokinnalla suuri merkitys maidon laatuun sekä maidon riittävyyteen.

  • hyvä yleisterveys on A ja O
  • suoliston hyvä bakteerikanta tulee varmistaa ennen tiineyttä ja sen aikana
  • massavuus tulee olla ennen astutusta kunnossa

Pentueen ravitsemus

Pennuille hyvät lähtökohdat kasvuun ja uusiin koteihin on kunnia asia kasvattajalle.  Emän maito on ensimmäisen neljän viikon ajan pentujen ravinnonlähde. Kun emän ravinnon saanti on riittävä ja ravintoaineiden imeytyminen hyvä, myös pentujen ravitsemus on turvattu hyvälaatuisella maidolla ja sen riittävyydellä. Ikävissä tilanteissa, kun emä sairastuu, menehtyy tai maidon tulo ehtyy, pentujen ruokinta pitää muuttaa korvaavaan ruokintaan jo varhain varsinkin jos varaimettäjää ei löydy. Tällaisiin tilanteisiin on kasvattajan hyvä perehtyä ihan varmuuden vuoksi.  Pentujen kannalta tärkeää on myös suolistoflooran kehittyminen, mikä voi myöhemmin ehkäistä immunologisten sairauksien puhkeamisen.

Kotiuttamisohjeet pentujen uusiin koteihin

Ohjeet kasvavan pennun ruokintaan ja kasvun seurantaan ovat usein ensisijaisen tärkeät varsinkin, jos uudessa kodissa ei koiraa ole ollut aikaisemmin. Ruokintaohjeet pennun eri kasvun vaiheisiin, kasvun seurantaan ja esiin tuleviin tyypillisimpiin haasteisiin ovat pohjana hyvälle ohjeistukselle.

Ajanvaraukset ruokintaklinikalle ja koiraneuvolaan esitietolomakkeella tai yhteydenottolomakkeella.
Muut tiedustelut sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050 4630 374